CS:GO: suosio nousee turnausten alla

CS:GO: suosio nousee turnausten alla

CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive on yksi tunnetuimpia e-urheilulajeja. Pelin turnauksia järjestetään säännöllisesti ympäri vuoden. Aina turnausten aikaan CS:GO nousee suureen suosioon striimauspalvelu Twitchissä. Twitch palvelu tarjoaa faneille ja vedonlyöjille mahdollisuuden seurata turnausten etenemistä reaaliajassa haluamallaan näkymällä. Turnauksia seurataan ympäri maailman ja parhaimmillaan seuraajia on useita miljoonia tai peräti kymmeniä miljoonia. Onkin selvää, että Twitch saa ihmiset ruudun äärelle seuraamaan turnauksia erittäin hyvin. 

CS:GO ja Twitch ovatkin yhdistelmä, joka on monille tuttu. Erityisesti suurten turnausten aikaan on pelien seuraaminen suosittua. Myös suomalaisia pelaajia nähdään erilaisissa turnauksissa, mikä houkuttelee suuresti myös suomalaisia katsojia Twitchin äärelle. Suomalaisista CS:GO pelaajista tunnetuimpia ovat Aleksi “allu” Jalli, Miikka “suNny” Kemppi, sekä Sami “Xseven” Laasanen. Ei ole harvinaista nähdä suomalaisia nimiä erilaisissa turnauksissa. Myös suomalaisia e-urheilujoukkueita nähdään CS:GO:n parissa. Näihin kuuluu esimerkiksi ENCE, joka on menestynyt hyvin CS:GO:n parissa. Suomalaisten pelaajien lisäksi pelaajia löytyy eri puolilta maailmaa.

CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive – peli joka pysyy pinnalla

Valve Corporationin käsialaa oleva taktinen ammuntapeli on yksi suosituimmista peleistä e-urheilun saralla. Idea pelissä on erittäin yksinkertainen ja helppo sisäistää. Pelissä vastakkain ovat kaksi joukkuetta, poliisin erikoisjoukot sekä terroristit. Joukkueen tavoitteet riippuvat siitä, kumpaa osapuolta joukkue edustaa. Poliisien erikoisjoukon tavoitteena on estää terroristeja asettamasta räjähde tai purkaa räjähde ajoissa. Terroristien tavoite puolestaan on asettaa kyseinen räjähde pelissä sille määrätyistä paikoista toiseen. Pelin voi voittaa myös tappamalla kaikki vastustajat. 

CS:GO ottelu käsittää yleensä 30 kierrosta pelissä. Jokainen kierros on verrattain lyhyt, sillä yksi kierros kestää n. 1 min 45 sek. Se kumpaa osapuolta (terroristit vai poliisien erikoisjoukot) joukkue edustaa, arvotaan aina ottelun alussa. Ottelusta ensimmäiset 15 kierrosta pelataan arvotuilla rooleilla, sitten loput 15 ottelua toisella osapuolella. 

Suuret turnaukset houkuttelevat Twitchiin

Aina suurien turnausten aikaan Twitch saa osakseen runsaasti CS:GO faneja ja muita pelien seuraajia. Erityisesti Major -turnaukset houkuttelevat katsojia ruudun ääreen voimakkaasti. Vuoden 2022 aikana onkin faneilla onnenpäivät Twitchissä. Vaikuttaa nimittäin siltä, että vuoden 2022 aikana Majoreista tullaan nauttimaan kahteen kertaan. Lisäksi myös muita suuria turnauksia on tiedossa vuodelle 2022. Näihin kuuluvat muun muassa IEM katowise ja ESL Pro League Season 15.

Kuitenkaan turnaukset eivät rajoitu ainoastaan suuriin turnauksiin, vaan läpi vuoden järjestetään myös pienempiä turnauksia sekä pelaajien, että katsojien iloksi. Kuukausittain erilaisia kilpailuja järjestetään useita. Esimerkiksi maaliskuussa tarjolla on Global E-sports tour 2022 Dubaissa. Lisäksi maaliskuussa on tarjolla useita pienempiä kilpailuja. Koko vuosi on täynnä CS:GO otteluita ympäri maailman. Ja kun kilpailut alkavat, siirtyvät katsojat Twitchiin seuraamaan otteluita. 

Mutta mikä on Twitch?

Twitch on vuonna 2011 perustettu suoratoistopalvelu. Vaikka Twitchin sisältö koostuu pääosin videopeleistä, joita löytyy niin konsolipelien kuin tietokonepelien parista, niin myös muuta sisältöä on tarjolla. Nykyisin Twitchistä voi löytyä esimerkiksi suoratoistona keskusteluaiheita sekä ruokaan liittyviä aiheita. Ylivoimaisesti suosituimpia ovat kuitenkin videopelit. Esimerkiksi League of Legends on CS:GO:n ohella yksi seuratuimpia e-urheilulajeja moninpelien parista. 

Twitch on tarkka säännöistään. Palvelu asettaa tiukat vaatimukset striimaajille ja samalla vaatimusten noudattamista vaaditaan tarkkaan. Sääntöjen rikkomisesta johtuen on striimaaja mahdollista jäädyttää palvelussa tai poistaa kokonaan. Vuosien varrella myös tunnettuja ja suosittuja striimaajia on niin jäädytetty kuin poistettu palvelusta erilaisten sääntörikkomusten vuoksi. Twitch on tarkka maineestaan, mistä johtuen valvonta on aina tarkkaa.