CS:GO turnaukset ovat erittäin kiinnostavia

Counter Strike: Global Offensive on yksi suosituimmista peleistä, joita e-urheilussa pelataan. Peli tarjoaa erittäin nopeatempoisen kilpailun, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta pelaavat vastakkain. Kyseessä on ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa joukkueen tulee tappaa vihollinen tai suorittaa tavoitteita. Peli on nopeatempoinen, useasta kierroksesta koostuva ottelu. Samalla pelaajat voivat ansaita rahaa, jolla ostaa sekä ammuksia, että varusteita hahmolleen.

CS:GO:n suosio on kasvanut hyvin suureksi, sillä nykyisin turnauksia seuraavat miljoonat katsojat. Lisäksi ottelut ovat useilla sivustoilla vedonlyönnin kohteina. Myös pelaajia peli kiehtoo, sillä pelaajia CS:GO:lla on runsaasti. Pelin suosio tulee jatkumaan vielä kauan, kuten myös League of Legendsin sekä DOTA 2:n. Viime vuosina turnaukset ovat olleet hieman haastavia järjestää maailman tilanteen vuoksi, mutta vuonna 2022 on taas aika kokoontua turnauksiin. 

CS:GO – suurimmat turnaukset 2022

Alkanut vuosi näyttää erittäin hyvältä sekä pelaajien, fanien, että vedonlyöjien näkökulmasta. Tarjolla tulee olemaan runsaasti erilaisia turnauksia koko vuoden ajan. Vuonna 2022 tulee ohjelmassa olemaan niin suositut pääturnaukset, mutta myös muita turnauksia on odotettavissa. Näin ollen maailman parhaat CS:GO pelaajat saavat olla pelaamassa läpi vuoden. 

Erityisesti suomalaisia faneja kiinnostaa varmasti, että millä tavalla suomalaiset e-urheilujoukkueet tulevat menestymään. Luonnollisesti huomio on suomalaisista joukkueista eniten ENCE:ssä. Mutta myös HAVU:n tilanne kiinnostaa ihmisiä. Lisäksi suomalaisten pelaajien menestys kiinnostaa. Näihin kuuluu erityisesti  Aleksi ”allu” Jalli, joka on hyvin todennäköisesti yksi tämän hetken menestyneimpiä suomalaisia CS:GO pelaajia. 

IEM Katowice

Vuoden kovimmaksi turnaukseksi nousee Puolassa järjestettävä IEM Katowise. Turnaus sijoittuu helmikuun 2022 loppupuolelle ja sen voittopottina on miljoona dollaria. Play-in vaihe pelataan ennen turnausta. Kyseisessä vaiheessa ratkeaa, mitkä joukkueet pääsarjaan selvisivät. Ainakin Play-in vaiheessa ovat vielä mukana niin ENCE kuin OG sekä Team Liquid. Aluksi joukkueita on yhteensä 24. Joukkueet kokoontuvat Puolaan, sillä pelit pelataan laneilla. Jännityksellä voi seurata pelien kulkua sekä joukkueiden onnistumisia. 

ESL Pro League Season 15

Seuraava suuri rupeama odottaa jo heti IEM Katowisen jälkeen, sillä maaliskuun 2022 alkupuolella alkaa ESL Pro League Season 15. Turnaus kestää kuukauden, joten pelattavaa riittää. Turnauksessa nähdään maailman parhaat joukkueet, joihin lukeutuvat esimerkiksi OG, Team Liquid sekä ENCE. Turnaus oli alunperin tarkoitus pelata laneilla Maltalla, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi turnaus pelataan netissä. Voittopotista löytyy 823 000 dollaria, jonka paras joukkue tulee itselleen nappaamaan. 

Major turnaus – koko vuoden odotetuin turnaus

Vaikka turnauksia on ympäri vuoden ja samalla suuria turnauksia paljon, on Major turnaus kaikkein odotetuin. Tällä hetkellä on kuitenkin vielä hieman avoinna, että kuinka Majorin kanssa käy. Tällä hetkellä tavoitteena on järjestää kaksi Major turnausta vuoden 2022 aikana. Ensimmäinen turnaus pelattaisiin toukokuussa Belgian Antwerpissa ja toinen marraskuussa Brasilian Riossa. Ensimmäisen majorin karsinnat pelattaisiin jo huhtikuussa, eli lähes heti ESL Pro League Season 15 jälkeen.
Toistaiseksi on vielä epävarmaa kuinka Majorien käy, sillä viimeiset vuodet ovat olleet hyvin epävakaita ja tilanteet muuttuneet nopeasti. Toiveissa olisi kuitenkin, että tänä vuonna ja seuraavana vuonna Majoreita olisi mahdollista järjestää kaksi kertaa vuodessa. Tämä on niin fanien kuin pelaajienkin mieleen. Counter Strike: Global Offensive, eli CS:GO, on erittäin suosittu peli niin pelaajien kuin fanienkin keskuudessa. Turnauksia järjestettäessä järjestäjät pyrkivät LAN-turnauksiin, mutta valitettavasti viimeaikaiset tilanteet eivät ole aina mahdollistaneet kyseistä pelitapaa.