Rocket League Twitchissä

E-urheilun suosio on kasvanut suuresti viime vuosien aikana. Suoratoistopalvelu Twitch on suosittu palvelu erityisesti e-urheilijoiden keskuudessa. Palvelussa striimataan lukemattomia määriä pelejä päivittäin. Osa peleistä on suosituimpia e-urheilun joukkuepelejä, kuten League of Legends, Counter Strike: Global Offensive sekä Dota 2. Luonnollisesti osa suosituimmista peleistä on myös yksinpelejä. Näihin kuuluvat muun muassa klassikko nimeltä Starcraft 2 sekä kohtuullisen tuore Rocket League.

Rocket League onkin tärkeässä asemassa nykyisten e-urheilu pelien parissa. Se houkuttaa katsojiksi niin muita pelaajia, faneja kuin myös vedonlyöjiä. Eikä ihme, sillä esports vedonlyönti on nykyisin suuressa suosiossa. E-urheilun parissa liikkuu suuria summia rahaa, niin turnauksissa kuin myös  vedonlyönnissä. Erilaisia pelejä on runsaasti ja niiden seuraaminen on myös mielekästä. Näin peleistä nauttivat henkilöt saavat enemmän irti vedonlyönnin ohella.

Mikä on Rocket League?

Vuonna 2015 julkaistiin Euroopassa Psyonixin kehittämä Rocket League. Rocket League on sci-fi ympäristöön perustuva urheilupeli, joka poikkeaa suuresti tutuista urheilupeleistä. Rocket Leaguessa nimittäin pelataan pallopelejä rakettiautoilla. Rocket Leaguen nykyinen omistaja on Epic Games, joka osti pelin vuonna 2019.

Peli on yksinpeli, jota voi toki pelata myös moninpelinä. Urheiluteema mahdollistaa sen, että peli sopii kaikenikäisille. Peli poikkeaa niin tutuista autopeleistä, kuin myös urheilupeleistä. Pelaajan tulee pelata autolla, jossa on rakettimoottorit. Autoilla on mahdollista ajamisen ohella myös hyppiä ja lentää sekä ajaa seiniä pitkin.

Vaikka peli on yksinpeli, on pelissä vastakkain kaksi joukkuetta, joilla molemmilla joukkueilla on oma maalinsa. Palloja pelissä on vain yksi. Palloa tulee puskea autolla vastajoukkueen maaliin. Vaikka pääpelimuoto on jalkapalloa jäljittelevä, on vaihtoehtoina myös pelata koripalloa tai jääkiekkoa jäljittelevää peliä. Voittajaksi jalkapallon kaltaisessa pelissä julistetaan se, joka kerää peliaikana eniten pisteitä.

Mikä on Twitch

Twitch on yksi tunnetuimpia suoratoistopalveluita, jossa pääosassa ovat niin konsolipelit kuin tietokonepelit. Vuonna 2011 perustetussa palvelussa on kuitenkin runsaasti myös muuta sisältöä. Palvelussa voi seurata niin e-urheilua, ruoanlaittoa, keskusteluohjelmia sekä monia muita striimauksia eri puolilta maailmaa. Tarkoista säännöistään tunnettu Twitch vahtii hyvin tarkkaan, mitä striimaajat tekevät. Toisinaan striimaaja voidaan jäädyttää tai pahimmassa tapauksessa striimaaja voi saada elinikäisen porttikiellon palveluun. Tämä koskee myös huippuluokan ammattilaisia. Twitch onkin vuosien aikana jäädyttänyt niin CS:GO:n kuin Dota 2:n pelaajia. Twitchin on omistanut Amazon vuodesta 2014 alkaen. Palvelu on kasvanut erittäin suureksi vuosien varrella ja nykyisin striimaajia löytyy sivustolta peräti 2 miljoonaa joka kuukausi. 

Twitch ja Rocket League

Rocket Leaguen suosio on Twitchissä suurimmillaan silloin kun on erilaisten turnausten aika. eSM-kilpailun kaltaiset suuremmat tapahtumat keräävät aina ihmisiä enemmän näytön äärelle, kuin tavalliset pelit. Suurin turnaus on kuitenkin Rocket League Championship Series, jossa kilpaillaan sarjan maailmanmestaruudesta. Vaikka turnauksia ei vuodessa ole suuria määriä, ovat pelit mielekästä katsottavaa. Suomalaisten fanien iloksi myös Suomella on omat joukkueensa, nimittäin SAWO ESPORTS sekä EXEN.

Vaikka Rocket Leaguen suosio on laskenut viime vuosien aikana, ei se kuitenkaan ole täysin hohtoaan menettänyt. Yhä tänä päivänä striimaajia on useita ja katsojia riittää pelaajille. Kenties Rocket League ei yltänyt yhtä suureen suosioon, kuin monet moninpelit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että peli olisi unohtumassa. Tänä päivänä Rocket League toimii niin Windows-laitteilla, Mac-laitteilla kuin myös Linux-laitteilla. Lisäksi peliä voi pelata PlayStationilla, Xboxilla sekä Nintendo Switchillä. Monipuolisuus tuo pelin helpommin lähestyttäväksi, mikä on tänä päivänä yksi tärkeimpiä asioita.