E-urheilun suosio kasvaa vuosi vuodelta

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

E-urheilun suosio kasvaa vuosi vuodelta

Monella 1980 – 1990 luvulla syntyneellä on muistissa lapsuudesta ja nuoruudesta lauseet kuten “liikaa television katsomista”, “liikaa pelaamista Segalla tai Nintendolla” ja “liikaa tietokoneella oloa”.  Monissa perheissä kaikki sairaudet, huolimattomuusvirheet, huonosti nukkuminen tai heikko koulumenestys olivat tietokoneiden syytä. Suuri osa ongelmista oli korjattavissa sillä, että pelikoneen tai tietokoneen sammutti ja luki esimerkiksi kirjaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1775″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nykyisin maailma on toisenlainen. Nykyisin tiedostetaan se, että tietokoneet itsessään eivät ole pahoja vaan niissä on paljon hyvääkin. Monille tietokoneet sekä erilaiset konsolit ovat rakkaimpia harrastuksia joihin paneudutaan hyvin tiiviisti. Nykyisin tiedostetaan, että tietokoneet ja konsolit ovat osa elämää, monille tärkeä harrastus ja usein myös hyödyllisiä muilla tavoin. E-urheilun suosio on päässyt viime vuosina kasvamaan osittain myös siksi, että pelaamista ei enää yleisesti nähdä niin pahana kuin aikoinaan. Toisille esimerkiksi kryptovaluuttoihin sijoittaminen on tärkeää. Kryptovaluutta kaupoissa tulee tiedostaa esimerkiksi mikä on Bitcoin kurssi. Toisille taas elektroninen urheilu on tärkeää ja kolmansille tärkeää on uhkapelaaminen, kuten vedonlyönti e-urheilusta. 

E-urheilu pelaajan silmin

E-urheilu on monelle ammattitason pelaajalle niin työ kuin harrastuskin. Pelaaminen vie ison osan ajasta, mutta tuo myös leivän pöytään. Samalla pelaaminen tuo mukanaan  haasteita ja sosiaalista kanssakäymistä. Varsinkin joukkuepeleissä, kuten League of Legends (LoL), Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) sekä Dota 2 on tärkeää, että pelaaja osaa kommunikoida ja kykenee pelaamaan osana joukkuetta.Pelaaminen ei ole ainoastaan yhden pelaajan panos vaan koko joukkueen. 

Pelaajat saavat haastaa itseään, harjoitella yhdessä sekä koittaa parantaa entisestään omaa pelitapaansa sekä joukkueen yhteen pelaamista. Pelit tuovat monille sekä älyllistä haastetta, jännitystä, sekä sosiaalisen seuran. Pelejä on erilaisia ja samalla myös pelaajat ovat erilaisia. Pelaaminen ei tapahdu vain kilpailuissa vaan pelejä harjoitellaan päivittäin niin yksin kuin yhdessä. Pelaamisen jälkeen analysoidaan sekä omaa, että joukkueen onnistumista. Monilta pelaaminen vie suuren osan päivästä, joten siihen tulee suhtautua vakavasti.

E-urheilu yleisön silmissä

Nykyisin e-urheilu on suosittua myös yleisön silmissä. E-urheilun kilpailuita seurataan ympäri maailman hyvin tiiviisti. Erilaiset maailmanmestaruus kilpailut sekä turnaukset houkuttelevat katsojia. Selkeimpiin peleihin seurata kuuluvat League of Legends sekä Counter Strike: Global Offensive. Dota 2 on hyvin suosittu peli, mutta katsojan mukavuus ei ole yhtä hyvä kuin LoL ja CS:GO pelien mukavuus. Dota 2 voi olla varsinkin aluksi haastava seurata. 

Samalla kun e-urheilun seuraaminen on lisääntynyt, ovat lajit päätyneet myös erilaisille vedonlyönti sivustoille e-urheilu kohteina. Nykyisin monella sivustolla on mahdollista lyödä vetoa niin joukkuepeleistä kuten CS:GO, LoL, DOTA 2 tai yksin peleistä kuten Starcraft 2 tai Rocket League. Useilla sivustoilla on myös tarjolla esimerkiksi e-urheilun seuraamista varten oleva [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]